Silisli Sac Kullanım Alanları ve Yeşil Enerji

14.11.2022

Taneleri yönlendirilmemiş silisli saclar; minimum miktarda çekirdek kaybı üretmeye yönelik tasarlanan, farklı manyetik özelliklere sahip, yüksek geçirgenlikte çeliklerdir. Farklı ebatlarda üretilebilen silisli saclar, elektrik sacı, motor sacı ya da laminasyon çeliği olarak da bilinmektedir.

Bünyesinde taşıdığı silisyum sayesinde yüksek manyetik iletkenliğe sahip olan silisli saclar;  manyetik kayıpları en aza indirdiği ve buna bağlı olarak maksimum verim sağladığı için özellikle elektrik motor üretiminde sıklıkla tercih edilir.

Yıllık 60.000-70.000 ton işlem kapasitesine sahip olduğumuz Taneleri yönlendirilmemiş (NGO) silisli saclar; fan motorları, asansör motorları, ağır sanayi ve savunma sanayi motorları, otomobil sektörüne hizmet eden çeşitli aksam ve elektrikli otomobil motorlarında, beyaz eşya motorlarında, regülatör ve reaktörlerde, UPS ve kaynak makinalarında, dalgıç pompalarında ve elektrik aydınlatma balastlarının üretiminde kullanılmaktadır.

Yenilenebilir enerji sektörünün de vazgeçilmezi olan silisli saclar, rüzgar enerjisi santrallerinde, hidroelektrik santrallerinde, kojenerasyon santrallerinde ve biyokütle santrallerinde kullanılan silisli sac; enerjiden maksimum verimin alınmasını sağlamaktadır.

Aynı zamanda ulaşım için doğa dostu bir seçenek sunan elektrikli arabaların önemli itici güçlerinden biri olan silisli saclar; yüksek karbon salınımı ve gürültü kirliliğine karşı yeşil  ve temiz enerjinin olmazsa olmazlarındandır.

SOMAL olarak, doğa dostu ve temiz enerji kaynaklarının bir parçası olmaktan ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakacak projelerde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Siz değerli müşterilerimizin talep ve beklentilerini hızlı servis ve kaliteli ürün anlayışıyla karşılayabilmek adına tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Değer üretiyor, güç kazandırıyoruz.

Geniş ve çok yönlü bir kullanım yelpazesine sahip olan silisli sac çeşitlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.